Båtlaget Nidaros


Hjem

Om båten
Aktivitetsplan
Seglingsbok
Hva skjer?
Arkiv
Vengblekka
Kurs
Møter-dugnader
Turer

Styret
Arbeidsgrupper
Høvedsmenn
Vedtekter

Bli medlem?
Utleie?
Lenker
Bilder

Vengblekka Nidaros

Båtlaget Nidaros informasjonsblad: pdf-utgave, andre utgaver


Båtlaget Nidaros informasjonsblad 7. årgang - Nr. 3 - September 2003

Kjære medlemmer!

Velkommen til høstsesongen! Håper at alle har hatt en fin sommer med fine opplevelser deriblant med segling i vår kjære Nidaros!

Sommerseilasen
Som i år gikk fra Trondheim til Brønnøysund til Forbundet Kysten sitt landsstevne, deretter rundt bl.a. Vega før turen gikk nedover til Jøa hvor det siste laget segla båten trygt hjem. Enkelte "skjær i sjøen" var det denne gang. Lensepumpa måtte byttes fordi den hadde brent seg fast da den gikk tett. Det er viktig å skylle gjennom båten for å unngå dette problemet. Stor-segl-draget måtte skiftes pga. slitasje. I begge tilfeller fikk laget hjelp av Frode Bjøru. Stor takk til ham!
Følg med i Vengblekka for annonsering av mimrekveld!
NB! For de som ikke har betalt for sommerseilasen, minner vi om at døgnprisen er på 110,- for ordinære med-lemmer og 60,- for livsvarige medlemmer.

Naustdugnad
Det legges opp til naustdugnad lør 20. sept. Det må males nye strøk utvendig også er det noe innrednings-arbeid. (blir det grisvær er søn 21.sept reservedato)
For fellesdugnader på Stadsbygd er det samkjøring utover for å utnytte fergekortet. Tidspunktet for fergeavgang er 10:45 hvis ikke annen beskjed via epost /nettsider.

Oppsett
Om høsten er det oppsett av båten som krever sterk dugnads-ånd. Denne blir sammen med Braute på Stadsbygd, helga 4-5 okt. For å få båten vel i naust er det avgjørende at alle tar ansvar og møter opp etter den opp-satte planen, eventuelt gir beskjed dersom de ikke kan møte. Ansvarspersoner må se til at nødvendig utstyr er til-gjengelig, og fordele arbeidsoppgaver.

Onsdagsaktiviteter i høst
Det legges opp til onsdagsaktiviteter etter at båten er i hus. Aktiviteter som knutekveld, oppfølgende barkekurs, rå-duk-sying, evt. seglsekksying og oppfølgingskurs for skips-kiste-snekring. Først ute er Hans Göran som tar en taukveld den 8 okt med mulighet for å lage karrak-matter, tyrkiske matter og trensing av feks flaske (ta med en

 

flaske). I aktivitetsplanen vil det stå tid/sted og hvem som er ansvarlig. Det er også åpent for små-dugnader med reparasjon av båtutstyr eller egne prosjekter.

Tilsyn
Minner om tilsyn fram til oppsett. Når båten ligger ved Fosen-kaia, må den ses etter og lenses. Man får tildelt ei uke (mandag tom søndag) om gangen. Det er installert automatisk lensing, men vi kan ikke stole på dette arrangementet. I tillegg må vi se etter fortøyninger, at utstyr er i orden og at vengen er låst. Normalt er det tilstrekkelig å se etter båten et par ganger i løpet av uka. Ved uvær og kraftig nedbør oftere. Skriv i tilsynsloggen i blå kasse i vengen.

Brest 2004?
Maritim festival i Bretagne i Frankrike arrangeres bare hvert 4. år, og samler hundrevis av historiske fartøy fra hele Europa til stort program 10.-16. juli.Se: www.brest2004.fr Vi vurderer å delta med Nidaros sammen med flere andre båter fra Norge. Først vil vi like-vel undersøke om det er nok medlemmer av båtlaget vårt som synes dette er en god ide, og som vil være med på en eller flere etapper av seilasen. Det beregnes ca. 4-6 uker på turen nedover; ned til vestlandet, over til Skottland, gjennom den kaledonske kanal, nedover irskesjøen, innom Isle of Man og Dublin og videre over til Brest. Vi opp-retter en gruppe som skal vurdere dette nærmere; kontakt Sigmund eller Øyvin hvis du vil være med i den.


Styret

Øyvin Sæther, styreleder - tlf. 7391 5291,
e-post: oyvin.sather@adm.ntnu.no,
Kirsti Kvaløy, sekretær - tlf. 7351 0796,
e-post: kirsti.kvaloy@nina.no
Frode Frydenlund, kasserer - tlf. 7391 4405,
e-post: frode.frydenlund@sintef.no,
Sigmund Sørgjerd, båtansvarl-tlf.72555969, epost:sigmund.sorgjerd@c2i.net
Ellen Arneberg, medlem - tlf. 7351 5338,
e-post: ellen.arneberg@dirnat.no

 

oppdatert:2007-01-11